..............
Iar fata aceea, iata,
Se uita la mine cu sufletul...
Nu, draga, nu te deranja sa ma iubesti.
O cafea neagra voi servi, totusi
Din mana ta.
Imi place ca tu stii s-o faci
Amara.
(Marin Sorescu)
..............

miercuri, 21 ianuarie 2015

minciuna in aplicatii

.
Traim intr'o lume in care minciuna devine omniprezenta - chiar si in locuri in care "necesitatea" ei este derizorie. Si ce mi se pare paradoxal, e ca minciuna se integreaza in tehnica, in softuri - pentru mine asta e o contradictie in termeni...
 
Iti spune aplicatia Bitdefender ca ti’a trimis mail pentru resetarea parolei? Mmnu! E doar un mesaj automat, nimic real. No email for you.

Iti spune site’ul web Bitdefender ca ti’a trimis mai pentru resetarea parolei? Mmmnu! La fel, doar mesaj automat, nimic real. No email for you.

Iti spune aplicatia Samsungului (Kies) de conectare telefon-pc ca „apasa aici pentru lista telefoanelor suportate”? Mmmnu! Iti deschide altceva: o pagina de descarcare a aplicatiei - nu ceea ce promitea. Si in plus, unde evident ai fost deja – pt ca asa ai ajuns sa instalezi aplicatia.

Iti apare pe pagina web a Samsungului „chat live - support”? Mmmnu stiu, imi cere pe langa nume si prenume o adresa de mail! De ce? Eu v’am dat bani, am cumparat un produs al vostru, am probleme cu el, si voi imi cereti date personale? Care sa devina in baza voastra de date un bun comercial?

Si cica la multinationalele astea este orientare pro-client! Pe naiba. Este orientare pro-profit, clientul este doar un rau necesar tratat cat de prost permite legea. 
.